• یک شرکت توانمند ، خودساخته و پویا در صنايع ملي پالايش و پتروشيمي
  • info@irppi.com
  • 031-32648279
پروژه های در حال اجرا: بهینه سازی تولید پالایشگاه شیراز

پروژه های در حال اجرا: بهینه سازی تولید پالایشگاه شیراز

.

شرکت پالایش نفت شیراز در کیلومتر ۲۲ جاده‌ی شیراز- اصفهان واقع شده است. ظرفیت طراحی شده‌ی این پالایشگاه ۴۰۰۰۰ بشکه در روز معادل ۲ میلیون تن در سال می‌باشد. طبق طراحی خوراک نفت خام مورد نیاز به وسیله‌‌ی یک خط لوله‌ی۱۰ اینچی به طول ۲۳۰ کیلومتر از چاه‌های نفتی منطقه گچساران تأمین می‌شود. مراحل طراحی و ساخت این پالایشگاه از سال ۱۳۴۹ شروع شد و در سال ۱۳۵۲ به اتمام رسید و در همـان سال مورد بهره برداری قرار گرفت.

واحدهای این شرکت پالایشی شامل واحد تقطیر در جو، واحد تقطیر در خلأ، واحد غلظت شکن، تصفیه نفتا و تبدیل کاتالیستی (بنزین سازی)، واحد تصفیه نفت سفید با هیدروژن، واحد هیدروکراکر (آیزوماکس)، واحد هیدروژن سازی، واحد تولید و تصفیه گاز مایع، واحدهای شیرین سازی و سولفورزدایی نفتای سبک و نفت سفید،  بازیافت گوگرد، تصفیه گاز با آمین و سولفورزدایی آب ترش، واحد تصفیه پساب صنعتی، واحدهای تولید آب صنعتی، برق و بخار و همچنین مخازن مربوطه می‌باشد.

 عمده محصولات پالایشگاه شامل گاز مایع، بنزین معمولی، بنزین جت، نفت جت، حلال‌ها، نفت سفید، نفت گاز (گازوئیل)، نفت کوره، وکیوم سلاپس، ایزوریسایکل، ایزوفید، قیر و گوگرد می‌باشد . فرآورده های تولیدی پس از انجام آزمایشهای متعـدد در آزمایشگاه مجهـز این شــرکت و پس از حصول اطمینان از انطباق با مشخصات اطمینان از انطباق با مشخصات استاندارد شرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی ایران به بازار داخلی عرضه می گردد.

طی مدت فعالیت این واحد صنعتی، با همت و تلاش کارکنان و کارشناسان تغییرات زیادی به منظور افزایش ظرفیت، بهبود کیفیت و ارتقاء فرآیند انجام گرفته است که حاصل آن، افزایش ظرفیت پالایشگاه به ۶۰۰۰۰ بشکه در روز (معادل ۵۰ درصد بیش از ظرفیت طراحی) و همچنین تولید محصولات متنوع جدید متناسب با نیاز کشور بوده است. در حال حاضر خوراک مورد نیاز این شرکت علاوه بر خط لوله گچساران، بوسیله خط لوله ده اینچی بطول ۱۱۰ کیلومتر از منابع نفتی سروستان و خط لوله ۸ اینچی بطول ۲۲۷ کیلومتر از میعانات آغار و دالان تأمین می گردد. امروزه در راستای سیاست‌های کلان کشور، ایـن شرکت با تولید فرآورده های نفتی مطابق با استانداردهای جهانی و استفاده از آخرین تکنولوژی و دستـاوردهای فنــی دنیـا توانسته است با تغییــر و اصلاح عملیات، ارتقاء کیفی محصولات، صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش و حذف مواد آلاینده و زیانبار گام‌های مؤثر و بزرگی بردارد.

در حال حاضر به منظور افزایش بهره وری و سودآوری این پالایشگاه، پروژه ای تحت عنوان بهینه سازی تولید پالایشگاه مذکور در حال اجرا است. به منظور پیشبرد این پروژه، شبیه سازی و مدلسازی واحدهای فرایندی پالایشگاه توسط دو نرم افزار KBC PETROSIM و ASPEN PIMS انجام می شود تا در نهایت مدل اقتصادی بهینه سازی تولید آن تکمیل و اجرا گردد.